TITAN CU1TB

Спецификации :

  Размери на охладителя:
  дължина : 50 мм
  ширина : 50 мм
  височина : 21 мм
  Вентилатор:
  размери : 50 x 50 x 10 мм
  волтаж : 12 V DC
  обороти : 5,500 RPM
  толеранс : ± 10 %
  тип на лагера : 2 Ball Bearing
  живот : 50,000 часа
  Конектор:   трижичен, за включване в дъното

 

Охладител от чиста мед, за всички Intel PIII Coppermine & Tualatin, Celeron & CeleronII, AMD Duron / Thunderbird (Socket A / 462) до 1.0 GHz
Размер на радиатора : 50 x 50 x 11 мм
Общи размери : 50 x 50 x 21 мм

Това, лично за мен беше най-интересният охладител. Изключително компактен, той ще ви върне в добрите стари времена, когато не беше необходимо кутията ви да е наблъскана с 1-2 килограма охлаждащи елементи... Това е и най-тихият охладител при тестовете ни - със сигурност твърдия ви диск е по-шумен от него. Предвид високите обороти на вентилатора - около 5500, това е странно явление, което много вероятно да се дължи на технологията двоен ball bearing и на малките размери на вентилатора.
Възможността за охлаждане на гигахерцови процесори с такъв малък охладител е осигурена преди всичко от радиатора, който е от чиста мед. Така се постига много по-добър топлообмен, отколкото с алуминиев радиатор. Естествено, всичко си има своите граници и този охладител показа най-лоши резултати в температурните тестове.
Въпреки това, той беше достатъчен в тестовете ни за да поддържа температура, достатъчна за нормалната работа на процесора и забивания нямаше. За системи под 1 гигахерц, които няма да бъдат овърклоквани това е може би идеалният избор.
Охладителят се поставя и сваля много лесно. За съжаление в комплекта не влиза сребърна паста и ще трябва да си закупите отделно. Друг неприятен момент е прекалено късото кабелче на вентилатора - само 8 сантиметра, което може да е недостатъчно за да достигнете конектора на дъното.
Както споменах по-горе, поставянето е много лесно, но внимавайте - възможен е вариант, където охладителят да опира в страничната подложка на сокета, а не в ядрото на процесора, което ще доведе до мигновенно прегряване. При внимателно поставяне няма да срещнете такива затруднения.


начало D2T D3T D5T MT1AB CU1TB тестове